Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Pallosalamat ovat yksi erikoisimmista luonnonilmiöistä. Kun olin pieni, olin joutua pallosalaman iskemäksi ja tuolloin, 90-luvulla, pallosalamasta löysi tietoa vain ufo-kirjoista. Noista ajoista lähtien olen opiskellut fysiikkaa ja etsinyt ratkaisua siihen, mikä pallosalama on, miten se syntyy, paljonko pallosalama painaa, jne. Nykyteoriat selittävät mainiosti syntytyypin "Salaman jälkeläiset" ja oma mallini puolestaan tyypin "Tyhjästä syntyvät." 

Pallosalama on minulle harrastus, joka on poikinut mm pallosalamain luokituksen a) syntytavan ja b) havaintojen mukaan, sekä mm. kaavat, joilla voidaan laskea havaitun pallosalaman ainemäärä, pallosalaman lämpötila tai vallinnut ilmanpaine havaintohetkellä, koostumus, jne.

Uusia tuloksia olivat mm: pallosalaman koko, pallon lämpötila ja vallinnut ilmanpaine ovat riippuvaisia toinen toisistaan. Pallosalaman suurin lämpötila on 5200,61 astetta Celsiusta ja värin jne antavat ilmassa olevat jalokaasut ; jalokaasu radon toimii kuin katalyytti, käynnistäen pallosalaman synnyn, minkä lisäksi tapahtuu valosähköinen ilmiö: radioaktiivinen (radon) ja sähkömagneettinen säteily (ukkospilvi ja/tai Maa) irroittavat jalokaasusta elektroneja. Palatessaan paikoilleen elektroni emittoi fotonin.

Pallosalamalla näyttää olevan myös sukulaisilmiöitä/ilmenemismuotoja. Näitä ovat hiekkamyrskyjen tulipallot, Hessdalenin valot, Foo-hävittäjät, ufot ja luultavimmin myös se aavemainen valo, jonka kerrotaan ympäröineen Bermudan kolmiossa lentäviä lentokoneita.Näitä tarkastellaan myöhemmin. Tervetuloa sivustolle! :) T. Mika Rahikka

p.s. Nämä sivut ovat lyhyt johdattelu asiaan ja rakentuvat pikkuhiljaa -muutoksia tapahtuu paljon ja järjestys voi muuttua, huonosti muotoiltuja lauseita parannellaan, yms. Parannusehdotuksia saa lähettää osoitteella: Pallosalama82@gmail.com. Kiitos! ^^

©2020 Pallosalamat: pallosalama: tyyppi IV: 'Tyhjästä' syntyvät - suntuubi.com